Kocioł warzelny

Gotowanie produktów

Gotowanie produktów

Zastosowanie

Kocioł warzelny jest jednorzędowym urządzeniem przeznaczonym do gotowania sypkich produktów spożywczych (makarony, ryże, kasze) w wodzie ogrzewanej parą, zasilająca płaszcz wodny.

Kocioł warzelny
Wyposażenie standardowe
  • Automatyczny system sterowania temperaturą wody.
  • Automatyczny system napełniania i opróżniania niecki gotowania
  • Sito produktu z napędem hydraulicznym, umożliwiające wysypywanie produktu z niecki gotowania po zakończeniu procesu gotowania.
  • Automatyczną pokrywę niecki gotowania o napędzie hydraulicznym.
Dane techniczne
  • Pojemność: 700 l
  • Napięcie zasilania: 230/400 V 50 Hz
  • Wymagane ciśnienie sprężonego powietrza: min 6 bar
  • Zapotrzebowanie na sprężone powietrze: 25 m³/h
  • Moc zainstalowana: 1,5 kW
  • Ciśnienie robocze w płaszczu: 0,5 bar
  • Ciśnienie robocze pary wodnej nasyconej: 0,04 – 0,043 MPa
  • Temperatura robocza pary: 110°C
  • Materiał wykonania: AISI304 / AISI316
  • Gabaryty (szer. x wys. x dł.): 2200 mm x 1400 mm x 1200 mm

Zobacz podobne maszyny pakujące

Zespoły dozowania Zobacz produkt
Zespoły dozowania
Dozownik wagowy, ślimakowy i objętościowy
Zestawy dozowania INOX Zobacz produkt
Zestawy dozowania INOX
Dozownik wagowy, karuzelowy i kapusty
Dozownik nadzienia Zobacz produkt
Dozownik nadzienia
Nadziewanie produktów
Linia do gotowania Zobacz produkt
Linia do gotowania
Gotowanie produktów
Linia smażalnicza Zobacz produkt
Linia smażalnicza
Smażenie produktów
Linia do segregacji i pakowania owoców Zobacz produkt
Linia do segregacji i pakowania owoców
Segregacja i pakowanie owoców